Passa al contingut principal

tallers

Tallers d'arqueologia  2021/2022
1. VINE, I FARÀS D'ARQUEÒLEG

2. ARQUEÒLEGS. ELS DETECTIUS DEL PASSAT.

3. AFRANIA. UNA ESCLAVA D'ILERDA

4. VISITA A LES ADOBERIESL’any 2010 les adoberies van ser obertes al     públic, i des de aleshores s'han ofert activitats   didàctiques. Els dos primers anys gestionades des   del Pla de Barris Magdalena-Noguerola, i a partir   de 2012 van ser assumides per l’Arxiu Arqueològic.
L’activitat actual consisteix en una visita   guiada, adaptada als diferents cicles de primària,   secundària i batxillerat.
Durant el recorregut per les adoberies una arqueòloga introdueix als alumnes més petits en conceptes bàsics per comprendre com funcionava  una adoberia, quin tipus de pells s'utilitzaven i quins objectes es fabricaven amb les pells adobades. Als alumnes de cicles superiors, a més a més, se’ls hi explica els diferents processos del treball de la pell i les diverses especialitzacions segons els gremis. Al final de cada visita s’entrega als alumnes un dossier didàctic de treball  que han de resoldre posteriorment a classe amb l’objectiu de reforçar i aprofundir en els continguts apresos.
Duració aproximada de l'activitat 45 minuts.5. RETALLS DE LA NOSTRA HISTORIA.
   Amb aquesta mostra es realitzarà una visita guiada pel magatzem de l’Arxiu Arqueològic. On els alumnes podran contemplar, i fins i tot tocar estris dels nostres avantpassat, que han estat recuperats en les excavacions arqueològiques realitzades a la ciutat.
   El recorregut pels nombrosos materials de les diverses èpoques històriques els permetrà descobrir l’evolució de la ciutat des de la Ilerda on van viure els romans fins l’època actual.

   Durant la visita es visionarà una vídeo amb la restitució 3D de les Termes romanes i es farà una petita gimcana que permetrà als alumnes “Descobrir alguns dels tresors de l’Arxiu Arqueològic”.
Duració aproximada de l'activitat 1 hora.


____________________________

Contacte:
Arxiu arqueològic de Lleida
Av. Fontanet ,26
25001 Lleida
973 700 345
616 96 21 12
vinearxiuarqueologic@paeria.es

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

  Les adoberies Diumenge 5 de setembre 10:45 h 11:45 h  12:45 h
  19 de setembre 11 h Visita guiada a l'arxiu arqueològic